Ron vroomen

parket vloeren

specialist in parket schuren

Parket schuren: duurzaam en voordelig

Herontdek de glans van uw parket! Als professional met meer dan 20 jaar ervaring in parketvloeren schuren heb ik alles in huis om uw vloer te herstellen en beschermen.

Ik begin altijd met het zorgvuldig inspecteren van uw parketvloer om de beste aanpak te bepalen. Vervolgens gebruik ik geavanceerde schuurtechnieken om krassen en oneffenheden weg te werken, waardoor uw vloer weer zijn prachtige uitstraling terugkrijgt. 

Dan wordt het tijd om uw parket te verzorgen en beschermen. Ik bied hiervoor verschillende mogelijkheden, zoals lakken, oliën en waxen. Ieder type afwerking is anders in slijtvastigheid, krasbestendigheid en uitstraling. Uiteraard help ik u graag bij het maken van de beste keuze voor uw situatie en visie. 

Ik zorg er altijd voor dat het eindresultaat een prachtig gerenoveerde parketvloer die volledig voldoet aan uw visie. Elke stap in het proces wordt met zorg en vakmanschap uitgevoerd, met als doel om u te laten genieten van een vloer die in perfecte harmonie is met uw interieur.

Is uw parket vloer ernstig beschadigd en vraagt u zich af of deze nog te herstellen is? Ik kijk graag vrijblijvend met u mee en geef mijn eerlijke advies. Betrouwbaarheid en klanttevredenheid staan bij mij namelijk altijd op nummer 1!

Een parketvloer is vaak gelegd in complexe patronen. Dankzij mijn expertise kan ik tot wel 50m2 parket schuren in één dag. 

parket schuren stappenplan

Hoe vaak moet ik mijn parketvloer schuren?

Het aantal keren dat u het parket moet schuren, hangt af van verschillende factoren, zoals de intensiteit van het gebruik, de kwaliteit van de vloer en de afwerking die is toegepast. Over het algemeen wordt aanbevolen om parket eens in de 8 tot 12 jaar te laten schuren. Dit interval zorgt ervoor dat de vloer zijn natuurlijke schoonheid behoudt en de beschermende afwerkingslaag vernieuwd wordt.

Echter, er zijn ook tekenen waar u op kunt letten om te bepalen of de parketvloer toe is aan een nieuwe schuurbeurt. Als u merkt dat de vloer ongelijkmatig slijt, krassen of vlekken vertoont die niet meer te herstellen zijn, of als de afwerking begint te verkleuren of dof wordt, is het tijd om de vloer te laten behandelen. Door tijdig actie te ondernemen, voorkomt u verdere schade en behoud u de kwaliteit en uitstraling van de parketvloer.

Hoe gaat parketvloeren schuren in zijn werk?

Voordat ik begin met parket schuren, zorg ik ervoor dat de ruimte volledig is afgeschermd en beschermd. Dit beschermt niet alleen de rest van uw interieur, maar zorgt er ook voor dat het stof tot een minimum wordt beperkt. Ik werk met geavanceerde stofafzuigingssystemen, waardoor u nauwelijks hinder zult ondervinden van stof tijdens het proces. Geheel stofvrij is het echter nooit dus bij voorkeur haalt u alle meubels uit de ruimte, dit maakt het schuren namelijk ook gemakkelijker.

Na een grondige inspectie van de parket vloer haal ik mijn apparatuur erbij. Met behulp van professionele schuurmachines en technieken, ga ik grondig te werk om de vloer gelijkmatig en glad te schuren. Ik besteed extra aandacht aan eventuele beschadigingen, vlekken en oneffenheden, zodat deze volledig worden verwijderd. Dit legt de basis voor een perfect eindresultaat.

Bij het schuren hanteer ik een methodische aanpak. Ik begin met het grovere schuurwerk om de bovenste laag van de vloer gelijkmatig te verwijderen. Hierbij besteed ik extra aandacht aan eventuele beschadigingen, zoals krassen of deuken, en aan oneffenheden in het parket. Door deze zorgvuldig te behandelen, creëer ik een egale en gladde ondergrond.

Na het grove schuurwerk ga ik verder met het fijner schuren van de parketvloer. Met precisie en vakmanschap verwijder ik de laatste restjes oude afwerking en polijst ik het hout tot in de perfectie. Ik zorg ervoor dat elke centimeter van de vloer dezelfde aandacht en zorg krijgt, zodat het resultaat een onberispelijk oppervlak is dat klaar is om opnieuw afgewerkt te worden.

De afwerking van uw parketvloer

Lakken

Lakken een proces waarbij een laag lak op de vloer wordt aangebracht om deze te beschermen en een mooie glans te geven. Deze stap wordt altijd pas gedaan na het houten vloer schuren. Er zijn verschillende soorten lak beschikbaar, zoals watergedragen lak, polyurethaan lak en acryllak.

Een gelakte vloer is relatief gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Regelmatig stofzuigen en dweilen van de vloer is voldoende om deze mooi te houden. Met de juiste zorg kan een gelakte houten vloer er jarenlang als nieuw uitzien.

Oliën

Een houten vloer schuren en oliën heeft als voordeel dat het de natuurlijke uitstraling van het hout behoudt. Het hout blijft ademen en de kleur en textuur worden benadrukt. Bovendien is het oliën van een houten vloer een duurzame oplossing omdat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt.

Het oliën van een houten vloer vergt wel meer onderhoud dan het lakken van een vloer. Olie moet regelmatig worden aangebracht om de vloer te beschermen tegen slijtage en krassen. Ook moet de vloer regelmatig worden gereinigd om vuil en vlekken te verwijderen.

Kleuren

Bij het schuren wordt de toplaag verwijderd, waardoor beschadigingen en verkleuringen verdwijnen. Na het houten vloer schuren kun je ervoor kiezen voor nieuwe kleur die perfect past bij uw interieur.

Er zijn verschillende kleuren vloeren beschikbaar, variërend van licht tot donker en van roodbruin tot grijs. Een lichte vloer kan de kamer groter en lichter laten lijken, terwijl een donkere vloer zorgt voor een warmere sfeer. Een grijze vloer kan een moderne uitstraling geven, terwijl een roodbruine vloer weer past bij een klassiek interieur.

Wat zijn de kosten van parket vloer schuren?

De kosten voor het schuren van uw parketvloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de staat van uw vloer, maar ook het btw tarief dat u betaald voor mijn dienst. Bij mij kunt u altijd rekenen op een eerlijke prijsopgave en transparante communicatie over de kosten. Ik vind het belangrijk om mijn klanten tevreden te stellen met zowel de kwaliteit van mijn dienstverlening als de prijs!

BEL RON:  +31 6 48 200 141

Mijn werk

donkere parketvloer

Met trots kan ik zeggen dat ik al meer dan 20 jaar specialist ben in eiken-, houten– en parket vloeren schuren. In mijn werk heb ik zowel bij particulieren als bij zakelijke opdrachtgevers aan prachtige vloeren mogen werken. Is uw vloer binnenkort ook aan de beurt? 

{

Ron heeft onze vloer vakkundig als nieuw gemaakt. Het was mij al snel duidelijk dat hij echt een uitblinker is in zijn vak.
Ook zijn open en vriendelijke benadering was heel prettig.
Echt een aanrader voor ieder die zijn houten vloer weer in een perfecte conditie wil hebben.

5
bart knauff
{

Strak werk afgeleverd en zeker tot de volgende keer

5
Ruud Prins
{
Ik zou Ron bellen! Super vakman
5
Schoonheidssalon Excelance
{

Houten vloer van onze jaren 30 woning geschuurd en opnieuw in de lak gezet. Heel vakkundig te werk gegaan en erg vriendelijk in omgang. Aanrader!

5
Vincent Vink
{
Ron start vroeg in de ochtend en levert snel maar vakkundig werk. De vloer is weer als nieuw!
5
Menno Burggraaff
{

In twee dagen was de vloer weer als nieuw. Goed werk!

5
Kees van Wijk
{

De heer Vroomen heeft mijn vloer super strak geschuurd en nabehandeld met hard wax. Vloer ziet er weer als nieuw uit. Echt top. Ik kan de heer Vroomen zeker aanbevelen. Werkt netjes, komt op tijd en komt afspraken na.

5
Desiree Buhrs
{

Wij zijn super tevreden over het werk van Ron. Onze communicatie via WhatsApp verliep vlekkeloos. Hij geeft goed advies en levert prima werk. Onze vloer ziet er weer schitterend uit. Aanrader!

5
Yvonne Hooft Graafland
{

Ron heeft mijn vloer geschuurd en geolied en heeft het in zeer korte tijd gedaan. Er was nog een plekje wat minder goed geolied leek maar dit heeft hij later alsnog opnieuw gedaan. Daarnaast gaf hij nog adviezen voor vervangende plinten.

5
Brian de Jong
{

Heel goed werk top werk geleverd

5
Orso Bruin
{

Ron is een echte vakman en heeft ons zowel goed geadviseerd alsook een prachtige vloer opgeleverd. Betrouwbaar, komt afspraken na, levert goed werk. Kortom: wij bevelen hem aan!

5
Jet Klok
{

Dit was de tweede keer dat we gebruik maakten van de diensten van Ron. Ook nu zijn we weer bijzonder tevreden over zijn vakmanschap en zorgvuldigheid. Aarzel niet, met deze man kunt u met een gerust hart in zee gaan.

5
P&Y Hooft Graafland
{

Ron denkt mee, is vriendelijk en levert goed werk. Hij heeft onze vloer opgeschuurd en in de olie gezet, en daarbij rekening gehouden met onze planning. Die flexibiliteit was fijn en kwam ook goed uit toen we erachter kwamen dat de vloer van ander materiaal was dan we dachten. Daar wist Ron gelukkig raad mee. Wij hoeven geen seconde na te denken als we weer een vloer willen laten behandelen: we bellen Ron en dan komt het helemaal goed!

5
Jennifer W
{

Blij dat we voor Ron hebben gekozen. Het blijft toch altijd weer een gok of je een echte vakman te pakken hebt of niet en in dit geval was het raak! Snel en volgens afspraak het werk gedaan en het ziet er prachtig uit.

5
Kees Reedijk
{

Wij zijn erg blij met het resultaat van onze vers geschuurde en geoliede vloer! Ron heeft een knap staaltje vakmanschap laten zien! We gaan ervan genieten!

5
{

Ron is een super goed met zijn werk! Mooi en netjes! Ik ben heel tevreden met mijn niewe vloer die Ron gemaakt heeft.

5
sam sribunruang
{

Onze oude vloer ziet er dankzij Ron weer uit als nieuw. Ron is serieus, geeft goed advies, hij is eerst komen kijken en werkt hard en netjes. Kortom, zeker aan te bevelen.

5
Saskia van Iersel
{

Ron heeft onze beuken vloer weer als nieuw gemaakt en toen ik te vroeg op vloer stapte kwam hij terug om te herstellen, echt TOP en fijne man dus doen is mijn advies.

5
Robert Babeliowsky
{

We kunnen Ron Vroomen iedereen aanbevelen! Hij heeft oog voor detail vooral voor de zijkanten bij de plinten etc. Dit onderscheidt hem van de anderen. Ook geeft hij eerlijk en goed advies hoe de vloer te behandelen. Komt afspraken na en is ook op tijd!

5
I C
{

Ron heeft perfect werk geleverd bij ons thuis! Wij zijn erg tevreden met het resultaat. Legt alles goed uit en je kan hem alles vragen. Kortom niet twijfelen gewoon voor deze echte vakman gaan!

5
Ruben Van Dijken
{

Ron heeft samen met een van zijn medewerkers geweldig werk geleverd. We zijn van een hele donkere naar een zo licht mogelijke vloer gegaan en het is prachtig geworden. […] Ik zou geen moment twijfelen om hem in de arm te nemen!

5
Marie-Louise Daniels
{
Ron is een echte vakman die zijn werk heel serieus neemt. Met zijn jarenlange ervaring heeft Ron ons overtuigd van zijn vakmanschap. Ons parket was 17 jaar oud, donker en versleten. Nu ziet de woonkamer er weer als nieuw uit en kunnen we weer jarenlang genieten van een mooie eiken vloer.
5
Dirk Jan Meinema
houten vloer schuren

Uw parket vloer in een zakelijk pand laten schuren? Dankzij mijn snelle werkwijze kunnen uw deuren snel weer open!

houten vloer olien

Ook voor traprenovaties bent u bij Ron Vroomen aan het juiste adres!

parket lakken

Parket vloer schuren kan uw oude vloer weer nieuw leven inblazen. Zelfs oude of erg beschadigde vloeren hebben vaak nog ongelooflijk veel potentie om weer omgetoverd te kunnen worden tot prachtige vloeren!