Ron’s Blog
Vloerrenovatie

Zelf aan de slag of toch een professional? 

Als je nadenkt over het renoveren van je vloer, sta je waarschijnlijk voor de eeuwige vraag: doe je het zelf of roep je de hulp in van professionals? Laten we dat eens van dichtbij bekijken, zodat je de beste beslissing voor jouw situatie kunt maken.

 

vloer renoveren

Niet zeker van je eigen vaardigheden en wil je het beste resultaat voor jouw parketeiken– of houten vloer?

Bel snel voor het maken van een afspraak!

Bel Ron : +31 6 48 200 141

ron vroomen

Schuren bij DIY:

Wanneer je zelf je parketvloer schuurt, is het belangrijk om te beginnen met de juiste gereedschappen. Een professionele schuurmachine is hierbij onmisbaar. Start met een grove korrel schuurpapier om oude afwerklagen te verwijderen en oneffenheden glad te strijken. Vervolgens ga je geleidelijk over op fijner schuurpapier om een glad oppervlak te creëren.

Neem de tijd om elk deel van de parketvloer gelijkmatig te schuren en vermijd lang op één plek te blijven, om ongelijke schuring te voorkomen. Vergeet niet om hoeken en randen met een speciale kantschuurmachine aan te pakken.

Professioneel schuren:

Professionele parketvloerrenovateurs, zoals ik, beschikken over geavanceerde schuurapparatuur en expertise om het schuurproces efficiënt uit te voeren. Ik begin altijd met het inschatten van de staat van de vloer en bepaal vervolgens de benodigde schuurstappen.

Ik werk vervolgens nauwkeurig en bekijk de kwaliteit van iedere plank. Stap voor stap doorloop ik verschillende schuurbeurten en zorg ik voor een egaal resultaat. Dankzij mijn afzuigsysteem wordt het stof dat vrijkomt beperkt. Tot slot zorg ik voor een mooie afwerking die past bij jouw stijl en de vloer voor de komende tijd goed beschermd. 

  vloer renovatie

  DIY (Do-It-Yourself):

  Dus, je hebt wat tijd over en denkt eraan om die vloer helemaal zelf aan te pakken. Het is zeker een avontuur, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

  Voordelen:

  1. Kostenbesparing: Het grootste voordeel van DIY is vaak de kostenbesparing. Geen arbeidskosten, alleen materialen en gereedschappen.

  2. Volledige controle: Jij bepaalt alles. Van het type vloer tot de afwerking. Het is jouw project, jouw regels.

  3. Leerervaring: Als je van een uitdaging houdt en graag nieuwe dingen leert, is dit de perfecte kans om jezelf te verbeteren.

  Nadelen:

  1. Tijdsintensief: DIY kost vaak meer tijd dan je denkt. Schuren, repareren, en afwerken – het kan soms weken duren en in het ergste geval kom je in Mijn man is Klusser.

  2. Gebrek aan ervaring: Als je niet bekend bent met vloerrenovaties, loop je het risico om beginnersfouten te maken die later lastig te herstellen zijn.

  3. Kwaliteit: Het eindresultaat hangt af van je vaardigheden. Als dit je eerste keer is, kan de kwaliteit van de afwerking minder zijn dan je had gehoopt.

  geschuurde vloer

  Professionele vloerrenovatie:

  Oké, laten we eens kijken naar het inhuren van een professional. Is het de investering waard?

  Voordelen:

  1. Efficiëntie: Professionals werken snel en efficiënt. Geen gedoe, geen rommel, gewoon een vernieuwde vloer in no-time.

  2. Expertise: Dankzij meer dan 20 jaar ervaring weet ik waar ik mee bezig ben. Ervaren vakmensen hebben daarom de kennis om elk vloerprobleem aan te pakken.

  3. Kwaliteitsgarantie: Je krijgt een resultaat van topkwaliteit. Van de voorbereiding tot de afwerking, het is vakmanschap dat de tand des tijds doorstaat.

  Nadelen:

  1. Kosten: Laten we eerlijk zijn, professionals inhuren kost meer dan zelf doen. Maar, je krijgt wel waar voor je geld.

  2. Beperkte controle: Hoewel je inspraak hebt, heb je niet dezelfde controle als bij DIY. Je vertrouwt op de expertise van anderen.

  3. Planning: Je moet je aanpassen aan het schema van de professionals. Het kan even duren voordat ze beschikbaar zijn. Maak daarom op tijd een afspraak!